Sommer og insekter

Sommeren er over os og med sommeren, kommer der også insekter. Nogle af de sommerinsekter, som du skal være opmærksom på, når du bevæger dig ud i sommervejret, vil vi kort fortælle om nedenfor. Bliver sommeren en solrig en af slagsen med masser af krible krable, betyder det mange hvepse, bier og skovflåter. Er foråret varmt, kommer der til gengæld færre myg, da solen og den varme luft udtørrer myggenes fugtige udklækningssteder.

Mild vinter og flere insekter

Når vinteren er meget mild, overlever flere at de insektæg, som normalt ikke vil overleve ved en hård vinter. Er sommeren også startet tidligt, giver det gode udklækningsbetingelser, da der samtidig er masser af mad – det er alt sammen med til at give de bedste betingelser for insekterne.

Helt generelt at en mild vinter lig med mange insekter. Men det hele skal balancere, da det jo også vil betyde, at kommer der flere skadelig insekter – kommer der også flere gavnlige insekter, som kan gøre kål på de mindre gode – og dermed er der balance i regnskabet.

Forskel på hvepse og bier

Bier og hvepse er nok nogle af de insekter, som vi lægger mest mærke til, men det kan være svært at kende forskellen på de to. Men faktisk er de er nemme at kende forskel på, hvis man kigger rigtigt efter. Udseendemæssigt er bien, den med den mest behårede og uldne krop, og striberne er svært adskillige. Overkroppen er til forskel fra en hummelbi lang og tynd. Hvepsen har derimod en lang og glat overkrop, og de gule og sorte striber er tydelige.

Bier stikker som regel kun, hvis de virkelig føler sig truet. Når bien stikker, mister den nemlig sit blod og vil efterfølgende dø. Derimod dør hvepsen ikke, hvis den stikker. I slutningen af sommeren er føden mindre og hvepse leder og leder efter mad. Ofte opdager de vores lækre terrasseborde med lækre sager, og da mange forsøger at få hvepsen væk, bliver de irriteret og føler sig angrebet – og derfor stikker de. Den store forskel på hvepse og bier er også, at bier spiser kød og netop derfor er vores grillbord og en lækkerbisken. Hvepsen kan finde på tage mad med hjem til sit bo og fodre deres larver med maden.

Om sommeren har vi mindre tøj på – har du korte ærmer, bukser eller din dame badedragt på, er der endnu mere hud, som især hvepsen kan stikke på. Men hvepse og bier er ikke de eneste insekter, som vi ser i den danske natur.

Spændende og anderledes insekter

Kigger man lidt nærmere på naturen, er der mange andre spændende insekter end blot de gængse. Her findes både grå og farvestrålende insekter. Har du nogensinde hørt om tyklårs-solbrille, guldæg, sumpgræshoppe eller rhododendron-cikade ? Fælles for dem er, at de er farvestrålende og smukke insekter, så der er masser af opleve, når du skal ud i det danske sommervejr!  Du ønskes en god tur ud i det danske sommervejr!