Sådan kommer du i god form uden fitnesscenteret

Enormt mange danskere har nu meldt sig ind i et fitnesscenter, og dette antal er kun stigende. Fitnesscenteret har mange fordele, bl.a. mange forskellige redskaber, maskiner og holdtræning. Desuden har mange nemmere ved at dedikere sig til træning, hvis de først har meldt sig ind i et center og betaler til det hver måned. Dette er dog ikke ensbetydende med, at man kun kan komme i god form, hvis man er meldt ind i et fitnesscenter.

 

Måske er fitnesscenteret ikke lige dig eller også vil du hellere bruge pengene et andet sted, så her har vi samlet et par tips til, hvordan du alligevel kan blive sund og komme i god form.

 

Løb og styrketræning uden redskaber

Faktisk så er der flere danskere, der løber, end danskere, der er meldt ind i et fitnesscenter. Løb er en god måde at komme i form på og kan være ret dejligt. Løb udløser nemlig endorfiner, der er med til at gøre os gladere. Desuden kan løb være afstressende og en god måde at koble fra på efter en lang arbejdsdag. En bog, der er anbefalelsesværdig er ”Born to run” af Christopher McDougall. Den vil give de fleste et skud motivation til at komme i gang.

 

Hvis du kombinerer et par ugentlige løbeture med lidt styrketræning, vil du faktisk kunne opnå ret fine resultater efter lidt tid. Mange træningsprogrammer kræver slet ikke noget udstyr, og der er rigtig meget inspiration at hente online.

 

Bedre kost

Hvis du ønsker en markeret krop, så kan en god kost være meget vigtig. De fleste fitness- og kosteksperter er enige om, at det at få en markeret krop kommer 2/3 fra kosten og 1/3 fra ens træning. Så hvis målet er en six pack til sommer, så er det i høj grad i køkkenet at arbejdet skal lægges. Mulighederne er mange, du kan gå all-in og købe en masse køkkengrej, så som mandolinjern, foodprocessorer, juiceslynger osv. eller du kan gå lidt roligere til værks.

 

En god start er i hvert fald at begynde med at notere ALT ned, som du spiser. Dette giver dig overblik, og du vil måske kunne se, hvor det er der skal sættes ind. Herefter kan det hjælpe at lægge en kostplan og lave noget sund mad hjemmefra. Husk også altid at have en sund snack med, hvis sliktrangen skulle melde sig eller endnu bedre, en sund smoothie.

 

Selvmassage

Et begreb, der er meget in for tiden er self myofiscial release, også forkortet (SMR). Dette er grundlæggende, hvor man masserer sig selv, med diverse redskaber for at få musklerne afslappede, hurtigere restitueret mm. Det har mange fordele, og kan gøres forholdsvist enkelt. Redskaberne kan variere fra en såkaldt foam roller til en massagebold til helt almindelige tennisbolde. Udstrækning er godt, men mange undersøgelser viser faktisk, at SMR kan hjælpe endnu mere end almindelig udstrækning, så det er bestemt noget man bør overveje at indføre efter eller ind i mellem sine træningssessions.