Fire forskellige slags værktøj, der er uundværlige i alle værktøjskasser

Står man for første gang og skal købe værktøj, kan det godt være svært at finde ud af hvilket der er vigtigst at have derhjemme.  Vi har derfor samlet fire værktøjer, der er uundværlige at have i værktøjskassen.

 

Gør som stenaldermenneskerne

Helt tilbage til stenalderen, er dette værktøj blevet brugt til at udhule træ og bygge datidens møbler. Det er naturligvis det fine stemmejern vi her snakker om. Stenaldermennesket lavede dengang værktøjet ud af bronze og senere hen i jern og stål i jernalderen. I dag lægger navnet godt op til, at det bliver lavet med jern, men med meget forskellige kvaliteter alt efter hvilken pris du vil bruge på det. De billige af slagsen er lavet med blødt materiale, hvilket kan slide dem hurtigt op. Invester derfor 2-300 kr. Og du vil have et stemmejern, der kan holde livet ud.

 

Bliv inspireret af vikingerne

Helt tilbage fra vikingetiden, kan man følge boremaskinen tilbage. Dengang kaldte man den for et rullebord og blev anvendt med håndkraft. I dag er vi så heldige at have udviklet den til at være eklektisk, som gør det noget nemmere for os, at bore et hul i væggen. Boremaskinen kommer i mange forskellige størrelser og former, og hvilken dú skal vælge, kommer helt an på dit forbrug. De fås både med batteri og med ledning, store og små med forskellige styrker. Er du storforbruger af værktøj og gør-det-selv arbejde, anbefales der, at du investerer i en større maskine med bedre kvalitet end de små.

 

Værktøjet, der er for alle

Hammeren er nok det mest almindelig brugte værktøj, og derfor naturligvis også vigtigt at investere i, uanset om du blot skal slå et søm op her og der, eller du kaster dig ud i de helt store projekter. En hammer er for det meste lavet med et hoved af metal og et skaft lavet af træ, men kan også fås med gummi og bliver kaldt en gummihammer. Denne er god, hvis du skal slå noget fast, uden at den efterlader mærker, for eksempel hvis du skal slå fliser lige. Priserne svinger meget fra mærke til mærke og kvaliteten. Hvad der er bedst for dig, kommer meget an på dit forbrug og i hvilken forbindelse du skal bruge hammeren til.

 

Tilbehøret du ikke må gå ned på

Du kan have nok så mange fine værktøjer og redskaber i værktøjskassen, men du kommer ikke særlig langt med dit projekt uden alt tilbehøret, som hører sig til. Her menes der skuer, søm, vaterpasser, rawlplug og hvad der ellers hører sig til. Er det første gang du skal ud og investere i værktøj, kan det være en god idé at købe en stor kasse med blandet tilbehør, så du har lidt af det hele. Er du mere erfaren indenfor området, er du sikkert selv klar over hvad du mangler derhjemme.

Er du stadig i tvivl om dine behov og hvad du skal vælge, kan du altid indhente råd ved de forskellige byggemarkeder. Til slut er der kun at sige held og lykke med projektet!