Ferien går til Vietnam

Sommeren er ved at være her, og det betyder, at mange af os går den længste ferie på året i møde. Det er især vigtigt for dem af os, der har børn, men for dem, der stadig ikke har produceret den slags larmemaskiner, kan en lang ferie skam også være tiltrængt – og så er det med at få mest muligt ud af det, når man nu engang har to, tre, eller hele fire uger sat af til bare at slappe af. Der er mange mulige feriedestinationer, når man vil nyde ferien mest muligt, men her vil vi argumentere for Vietnam som årets bedst sted at holde sommerferie.

Det første, der skal nævnes, når man snakker ferieophold, er selvfølgelig vejret. I Vietnam er det til tider varmere, end man kunne ønske sig, men det afhænger helt af, hvor i Vietnam man tager hen. Der er kølige områder oppe i bjergene og vinde ved havet og stranden, der kan køle en ned, hvis det bliver for varmt. Hvis man vil bo i en sauna kan man blive i storbyerne, men selv her kan det være svært at få det for varmt, da man nærmest ikke kan undgå aircon, og nogle stedet bliver der endda sprøjtet vand som om kunderne var planter, der skal vandes.

Der er såmænd også penge at spare ved at tage til Vietnam, hvis man alligevel skal have tjekket op på sit helbred eller sine tænder. Det er normalt Thailand, der pop op i folks hoveder, når de tænker billige hospitaler og tandlægeklinikker med høj kvalitet i udlandet, men Vietnam er også ved at blive en udmærket mulighed. Derudover er det endda muligt at spare hele flybilleten hjem igen, hvis man har brug for at fylde garderoben op med habitter eller jakkesæt – det kan godt ske de ikke kan hamle op med Tiger of Sweden, men prisen er til gengæld helt i bund, så hvis kvaliteten ikke behøver være i top er der mange penge at spare ved at tage til Vietnam.

Noget andet, der er både billigt og absolut nødvendigt at nævne, er maden i Vietnam. Det kan være svært at finde ud af, præcis hvordan den lokale mad skal spises, ikke mindst fordi de bruger et hav af forskellige blade og urter, som giver en helt unik smag hver gang. Uanset om man spiser deres verdenskendte Pho eller Bun Bo Hue, eller vælger den lidt mindre kendte Bun Thit Nuong til morgenmad, så er der masser af nye smagsoplevelser fra restaurant til restaurant. Det er dog bedst at prøve streetfood, hvis man vil have den fulde autentiske smagsoplevelse, og her kan man blive mæt for helt ned til fire kroner.

Det er bare tre af de bedste grunde til at besøge Vietnam, men der er mange flere, så hvis du er begyndt at få øjnene op for Vietnams potentiale som feriedestinationer det bare med at undersøge det nærmere.