Danskerne Drukner i Emails Hver Dag På Arbejdet

Hvis du har lyttet til Nyhederne for nyligt, så vil du vide, at Post Nord er i den samme klemme, som de altid har været i: danskerne sender ikke nok breve til, at tingene kan løbe rundt. Det har aldrig været dyrere, at sende et brev til en anden person, end det er i dag. Det på trods af, at teknologien har været i rivende udvikling, og man konstant snakker om, at mennesker bliver erstattet af automation. Men lige præcis når det kommer til levering af fysiske breve, så er det ikke noget der er blevet innoveret nok på til, at priserne kan holdes. Det er kommet ind i en negativ spiral, hvor det lave antal breve gør, at posten er nødt til at øge priserne. De øgede priser fører så til, at folk sender færre breve. Og så forstærker det ellers bare sig selv gang på gang.

Så der er kommet færre breve i omløb, men det betyder ikke, at danskerne læser færre henvendelser. Et sted som teknologien har formået at sætte sig, er nemlig på sin egen digitale version af posten. Email har været en udbredt teknologi mange år nu, men modsat de fysiske breve, så har der aldrig været sendt flere emails, end der bliver i dag. Ikke alene bliver der sendt flere digitale breve end fysiske breve: der bliver også sendt flere emails hver dag, end der nogensinde er blevet sendt fysiske breve før. Det er faktisk så slemt, at danskerne drukner i emails hver dag på arbejdet.

Ens personlige email konto kan man sådan nogenlunde holde styr på. Der er gode spam filtre hos de forskellige udbydere, og det er nemt at vurdere om noget er vigtigt eller ej. Men på arbejdet er det straks noget andet. Frygten for at miste en vigtig email er så høj, at man ikke tør være for skrappe med spam filtre, og individerne ikke tør slette en email medmindre de er 100% sikre på, at den ikke er relevant. Det fører samlet set til, at email er en kæmpe tidssluger på de danske arbejdspladser.

Det er selvfølgeligt noget der bliver sat mere og mere fokus på. Hvis du tager til en messe med fokus på kommunikation i virksomheder, vil du med sikkerhed se et beachflag eller to, der beskriver innovative løsninger til at nedbringe arbejdsbyrden omkring emails. Nogle af dem fokuserer på at erstatte email som den primære kommunikationsform, mens andre benytter kunstig intelligens og lignende til at filtrere og sortere emails automatisk. Eftersom der er lave løsninger allerede, er det et problem som der er fokus på at løse, og mon ikke danskerne er færdige med at drukne snart. Der er store ændringer på vej, og forhåbentligt fører teknologien til fremskridt, der kan lappe de problemer tidligere gennembrud har bragt med sig.