5 specielle hylder

Hylder er noget der kan bruges i alle hjemmets rum og de kan tjene et væld af formål. Nogle hylder der kan skal benyttes i det givne rum, andre hylder placeres på væggen med det ene formål at pryde væggen ved at fremvise boliginteriør med samme formål, og helt tredje er der hylder som endnu ikke har et egentligt formål i hjemmet, men simpelthen bare passer så fint til væggen og den øvrige boligindretning.

Den stilfulde hylde Ledge fra Anne Linde er fremstillet i metal og derefter malet, hvilket forstærker det enkle udtryk i de rene linjer. Trods det æstetiske ydre er der i hyldens design taget udgangspunkt i opbevaring og dette har i særdeleshed været med til at højne dens popularitet. Grundet de mange opbevaringsmuligheder, har hylden nemlig en bred vifte af mulige funktioner. Du kan bruge hylden i køkkenet fx til tørre eller friske krydderier, pynt, opskrifter og lignende. I entreen gør opbevaringspladsen bag pladen sig særlig nyttig til post, som skal huske på vejen ud ad døren imens den foranliggende hylde er oplagt til nøgler, solbriller, handsker og andet tilbehør. Herudover er hylden også populær som sengebord da der er plads til bøger bag pladen og på den lille hylde er god plads til læsebriller, vækkeur, smykker og lignende. Den stilfulde hylde tjener altså mange formål og foruden at være en velfungerende hylde, fungerer den også som opslagstavle da pladen er magnetisk. Hvilket rum hylden end passer til i dit hjem, kan du give den et personligt præg ved at have billeder, citater, indbydelser, kort og lignende fremme.

En hylde med sit eget udtryk ses hos Fold hylden fra WOUD. Denne dekorative hylde er inspireret af den gamle papirfoldning kunst origami og kan således være særlig ideel for hjem hvor dette er en interesse. Benyt den til opbevaring af bøger, planter o.l., eller lad den hænge uden noget. Hylden kan benyttes i alle boligens rum og da den også giver en dekorativ effekt til væggen tom er dette også en mulighed og du kan derfor roligt hænge den op uden at have afgjort, hvilke elementer du eventuelt vil have på hylden.

Den klassiske hylde er Frama cph shelf har gjort et særligt indtog på det skandinaviske marked, der med sin udformning og design omfavner et retro udtryk. Hylden tager os med tilbage til 50’erne og med denne nyfortolkning har det klassiske design fået nyt liv, hvilket i særdeleshed har været med til at skabe en stor succes omkring hylden. Hylden er fremstillet i egetræ der er olieret af to omgange og du kan vælge ophænget i messing eller sort, vælg den eller de farver der fuldender din indretning.

I den modsatte ende finder vi Muuto folded shelve, der er højst moderne i sit design og udformning. Her ses også, hvordan flere funktioner knyttes på hylden og tilføjer en ekstra anvendelighed, hvilket gør den særdeles populær. Brug hylden på badeværelset, i entréen eller i køkkenet, krogene kan nemlig benyttes til fx håndklæde, nøgler, eller viskestykker og hyldes bliver dermed både dekorativ og praktisk.

Du har sandsynligvis set den populære hylde String, der med sine mangt og mange kombinationsmuligheder har indtaget mange skandinaviske hjem. Sæt den sammen med flere og skab et reolsystem eller lad den stå alene, du får her en hylde med mange variationer og du kan derfor nemt flytte til et nyt rum ved behov. Hylden findes i mange farver og træsorter, og det er op til dig om hylden skal blive en del af den øvrige indretning, eller med et stærkere farve være en dominerende element i rummet.