5 fejl du bør undgå, når du rengør hjemmet

Når vi rengør hjemmet, plejer vi tit at gøre det hurtigt, så de ser rent ud med det blotte øje. Men der er dog ting du skal undgå, når du rengør hjemmet. Selvom det ser rent ud, betyder det ikke at det ér rent.

 

  1. Du vasker ruderne på en solskinsdag

Det burde du undgå. Selvom du hellere nyder at rengøre dem på en solskinsdag, burde du undgå det. Solen varmer nemlig ruderne hurtigere og du får dermed grimme streger på ruderne, da vandet og sæben tørrer hurtigere end du når at tørre dem væk selv.

 

  1. Renser fra en side til den anden

Ja, det burde du også undgå. Når du renser fra en side til den anden overfører du faktisk bare snavset fra den ene side til den næste, og tilbage igen. Derfor burde du rense i en ”S” eller en ”Z” bevægelse.

 

  1. Du renser ikke dit komfur så tit

Mange renser ikke deres komfur så tit, men det burde man altså. Når du laver mad, varmes maden op I ovnen og dermed damper det, olien af maden drypper måske også?

Inden du renser kogepladerne skal du huske at lade dem køle ned. Du kan bruge natron til at fjerne madrester. Når du renser ovnen bør du også bruge sæbe eller natron, ikke kun vand. Vand plejer ikke at kunne fjerne olie, da det er hydrofilt og olie er hydrofobt, altså disse to ting kan ikke blandes. Det oplever du nok når du vasker hænder med vand med smør eller olie på hænderne.

 

  1. Du glemmer dine loftslamper

Selvom ingen rører deres loftslamper og de ser rene ud, skal du stadig huske at vaske dem med en klud eller glasspray. Støv samler sig nemt på lyset, og når de ikke er bevet vasket I lang tid, bliver de dækket med støv. Dette støv falder ned hver evig eneste dag, og støv kan også fremkalde allergi, så undgå dette!

 

  1. Du støvsuger kun og vasker ikke gulvet

Mange tror det er unødvendigt at vaske gulvet, selvom det er støvsuget og ser rent ud. Men dette er helt forkert. Når man støvsuger gulvet suger man teknisk set kun det der ikke sidder fast. Desuden lugter gulvet også, hvis ikke man renser det.

Har du et tæppe, burde du fjerne tæppet og vaske gulvet. Dette behøver du ikke gøre hver evig eneste dag, men en gang om ugen, er tilstrækkeligt for at opretholde rent gulv og et duftende hjem. Gulvet er meget med til at frigive lugt ud i atmosfæren i hjemmet.

For at rense gulvet behøver du kun en klud, rensemiddel og vand. Dette tager ikke mere end 15 minutter, og renheden holder faktisk længe.

Lige nu er der et hus til salg i Silkeborg

Se også disse Hay stole og borde